A legkényelmesebb építkezés

Minden embernek alapvető célja, hogy biztonságban és kényelemben éljen, nevelje a gyerekeit, azzal a meggyőződéssel, hogy a családi ház, melybe olyan sok időt, energiát és pénzt fektetett, minden szempontból a legjobb befektetés volt.

Kétféle embertípus létezik, ha építkezésről van szó: az egyik szeret mindent maga intézni, szaladgálni a beszerzendő anyagok után, vásárolni, intézkedni, nyüzsögni. És vannak azok, akik a legszívesebben a kész kulcsot vennék csak át, és ha lehet, hagyják őt békén az apró-cseprő részletekkel.

A Xella Magyarország Kft. egyik szolgáltatása pont ezen magánszemélyeket célozza meg.

Az Ytong Kész Ház program immár 15 éve indult, mely kifejezetten a leendő családi ház építőinek készült. A magunk részéről már a kezdetektől fogva szeretnénk segítséget nyújtani, hogy új otthonának megteremtése minél kevesebb fejtörést okozzon. A tervezéstől a családi ház megépítéséig az Ytong Kész-Ház Partnerek jelentik a rendszer gerincét.  Olyan szakemberek, akiknek a legfontosabb a minőség, a gyorsaság, a megbízhatóság, valamint a ház lakóinak biztonsága. Az Ytong Kész-Ház Partnerein keresztül komplex, az építés teljes folyamatát lefedő rendszert kínál. A kijelölt partnerek a tervezést, a kivitelezést, építőanyagok beszerzését, az építkezés bonyolítását, fogják össze, kezelik a helyi adottságnak és az építtetői igényeknek megfelelően.

Ahhoz, hogy az építtetői elgondolások testet öltsenek, először építészeti tervekre van szükség. Az építtető, amennyiben csak elképzelésekkel rendelkezik, a többféle házakat tartalmazó mintaterv katalógusból a legújabb energetikai előírásoknak megfelelő, környezetbarát, és gyorsan kivitelezhető családi házaink közül választhat. A különféle típustervek megkönnyítik a döntést, a megfelelő megoldást illetően. A tervek sokrétűek, a tetszetős architektúra mellett változatos igények kielégítésére is alkalmasak. Az épület külsőjén túl, egyaránt fontos a helyiségek jó beosztása, mert ez teszi lehetővé, hogy a család a leendő új otthonában jól érezze magát. Továbbá lehetőség nyílik az építési mód megválasztására is, mert a családi házak készülhet hagyományos szerkezettel téglából, vagy már hazánkban is elérhető nagy elemes vasalt építési rendszerből, mellyel akár pár nap leforgása alatt elkészíthető az épület határoló szerkezetei, a födém és akár a tető is.

Az építésszel együtt kell gondolkodni és dolgozni, mert csak így tud a megrendelő a személyes igényeinek leginkább megfelelő házat kialakíttatni magának. Az átgondolt tervezés és kalkuláció mindenek előtt azért is fontos, mert utólag sokkal nehezebb és problémásabb változtatni az épületen, a módosítások miatt növekednek a költségek és emelkedik az építkezésre fordított idő. A magánépíttető által kiválasztott mintatervet partnereink az adott helyszínre adaptálják, vagy szükség esetén áttervezik.

A Kész Ház program az egész országban kijelölt partneri hálózaton keresztül működik, így a legközelebb eső Ytong Kész-Ház Partnerrel közösen valósulhat meg a házépítéssel kapcsolatos elképzelés.

 

2020-ra nyilvánvalóvá vált, hogy az építési piacnak szüksége van olyan megoldásokra, melyek alacsony élőmunkaigényükkel, gyors építést lehetővé tevő megoldásaikkal jelentősen képesek növelni a hatékonyságot. Erre a piaci igényre ad választ a Xella Magyarország Kft. nagyelemes komplett építési rendszere, melyet most a családi házas piac szereplői számára is elérhetővé teszünk.

Miért hatékony?

  Akár 2 nap alatt megépíthető fal és azonnal terhelhető hőszigetelt födém szerkezet
  Minősített, országos értékesítő és kivitelezői hálózat
  Egyrétegű szerkezeti megoldás, ellenőrzött csomóponti kialakításokkal
  Közvetlen gyártói támogatás
  Típustervek választása esetén a tervek díjazás nélkül átadásra kerülnek, csak a tervek adaptációját kell elvégeztetni
  Egyedi tervek esetében 3-5 munkanapon belül előzetes ajánlat adása
  Az előregyártásból fakadóan a megvalósuló műszaki színvonal megegyezik a deklarált értékekkel, gyakorlatilag nincs kivitelezési hibából fakadó teljesítménycsökkenés

A program menete
1.) Ajánlatkérés, két féle módon történhet

Közvetlenül

  Típusterv: az előre beárazott ajánlat adása az építés helyét tekintve kompetens mérnöktanácsadó által.

  Egyedi terv: a beérkezett tervet a mérnökkollégák feldolgozzák és a mennyiségek alapján előzetes ajánlat kerül kiadásra a kompetens mérnöktanácsadó által.

Ytong Kész-Ház Partneren keresztül

  Típusterv: a partneri megállapodás keretében átadásra kerülnek a konszignált tervek, melyeket szükség szerint módosítunk, amennyiben ilyen igény jelentkezik. Előzetes árajánlat készül.

  Egyedi terv: A tervek feldolgozása után előzetes árajánlat készül. Nagyelemes építési rendszer esetén miután az előzetes árajánlat elfogadásra került, végleges tervek alapján konszignáció készítése és végleges ajánlat elküldése.

Ajánlat adáshoz CAD tervek szükségesek, illetve az ajánlatkérő lap pontos kitöltése!

2.) Ajánlat adása

Minden esetben a területileg illetékes Xella mérnöktanácsadó kolléga személyre szabott ajánlatot készít.

  Az ajánlat ún. előzetes ajánlat, annak pontossága a kapott tervek műszaki tartalmának függvénye, ami azt jelenti, hogy a projekt végleges változatában lehetnek kisebb változások, amennyiben a gyártási konszignáció ezt indokolja. A tervek kikonszignálása során figyelünk arra, hogy optimális megoldás szülessen.

  A gyártási és előzetes ajánlati konszignációk közötti esetleges eltérések nem érintik az előzetes ajánlatban szereplő egység árat.

  Az előzetes ajánlat kialakítása során – amennyiben indokolt – javaslatokat teszünk a technológia sajátosságait figyelembe vevő költségracionalizálásra.

  A szükséges egyeztetéseket a konszignációt készítő mérnökkolléga illetve a területileg illetékes mérnöktanácsadó végzi.

3.) Megrendelés

Az előzetes ajánlat elfogadását követően a megrendelés előtt végleges ajánlat készül 10 munkanapon belül. A végleges ajánlat tartalmazza:

  pontos elemlistát

  tervezett szállítási időt, amennyiben a megrendelés a végleges ajánlatot követő 3 munkanapon belül megtörténik                        

A megrendelő (legyen magánszemély, vagy Ytong Kész-Ház Partner) a nyomtatvány aláírásával rendeli meg a termékeket, ezt követően a feltüntetett terméklistán változtatni már nem lehet. Minden ilyen esetleges igény egyedi elbírálás alapján kezelhető, annak költsége a megrendelőt terheli. Megrendelést csak Ytong Kész-Ház Partnertől, illetve szerződött Stratégiai Xella Kereskedelmi Partnertől tudunk fogadni. A fizetési feltéteket a megkötött megállapodások foglalják magukba.

A megrendelést követően, egy tételes elemkiosztás készül, mely már tartalmazza a csomóponti mélységű egyeztetések eredményét.
Ez a kiosztás egyben alapjául szolgál a helyszíni beépítési eljárásnak is.

4.) Szállítás

  A megrendelésen visszaigazolt szállítási határidő alapján történik a termékek gyártása.

  A tételes, szállítmányokra bontott, beépítési ütemnek megfelelő szállítmányozási konszignációt a tervezett beépítési sorrend segítségével adjuk meg.

  A szállítmányok tervezett fogadási idejéről – amennyiben az eltér a megrendelésen szereplő dátumtól – 10 munkanappal előtte kell rendelkeznie a megrendelőnek.

A termékek nyerges kamionnal kerülnek szállításra, a megrendelőnek kell gondoskodnia a megrendelésen feltüntetett feltételek biztosításáról.

5.) Építés

  A termékek beépítéséhez a Xella Magyarország Kft. helyszíni támogatást is nyújt.

  Minden építéshez kapcsolódóan az illetékes Partnerrel meghatározásra kerül egy beépítési konszignáció, mely tartalmazza a pozíciók meghatározását, és javasolt építési sorrendet.

  A termékek szakszerű beépítéséhez a vállalat biztosítja a megfogó elemeket/himbákat, melyek használatát bemutatja, a helyszíni támogatást nyújtó Bemutatókőműves vagy Mérnöktanácsadó által.

  Ytong Kész-Ház Partnerek esetében ez a bemutató, oktatás az első alkalommal történik, utána a Partnerek, illetve azok munkavállalói önállóan végzik a munkát a rendelkezésre bocsátott dokumentációk alapján.

Ytong Kész-Ház Partnerek

Az alábbiakban találja Kész-Ház Partnereink listáját megyékre bontva:

BÁCS-KISKUN MEGYE

Mester-Bau 2002. Kft.
6000 Kecskemét Kadafalva, Tövis utca 18.
Telefon: +36 30/5554880
e-mail: info@mesterbau.hu
www.mesterbau.hu

BARANYA MEGYE

Planet Home Kft.
7735 Hímesháza Kossuth 124.
Telefon: Gáspár Tamás +36 30/3817461
e-mail: info@planethome.hu
www.planethome.hu

I-Warm Hungary Kft.
1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 33. 1/9
Telefon: Szőcs Norbert +36 20/5123302
e-mail: norbert.szocs@gmail.com

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

Rási-Bau Bt.
3700 Kazincbarcika, Móricz Zsigmond tér 3. 2.em 3.
Telefon: +36 30/5556265
e-mail: rasipeti81@gmail.com

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE

Főépszak 2010 Kft.
6729 Szeged, Óbébai utca 6.
Telefon: +36 30/9381570
e-mail: gemtop@t-online.hu

FEJÉR MEGYE

ICF Alba Bau Kft.
8000 Székesfehérvár, Budai út 14.
Telefon: +36 20/3987299
e-mail: icfalbabaukft@gmail.com

ATTOLJÓ KFT.
1065 Bp. Izabella utca 65.
Telefon: +36 20/3166578
e-mail: valek.viktor@gmail.com

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

SM Építész Kft.
9200 Mosonmagyaróvár, Bástya u. 37.
Telefon: +36 20/9326273
e-mail: info@smepitesz.hu
www.smepitesz.hu

Trigon Construct Kft.
9026 Győr, Kagyló u. 21. fsz. 1
Telefon: +36 20/4256664
e-mail: nyari.zoltan1002@gmail.com
www.trigonconstruct.hu

ATTOLJÓ KFT.
1065 Bp. Izabella utca 65.
Telefon: +36 20/3166578
e-mail: valek.viktor@gmail.com

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

WH 78 Kft.
4220 Hajdúböszörmény, Temető tér 33.
Telefon: +36 70/3941093
e-mail: wh78kft@gmail.com
www.fehergeneral.hu

HEVES, NÓGRÁD, Jász-Nagykun-Szolnok MEGYE

ArchiFORCE Építőipari Kft.
9200 Mosonmagyaróvár, Pacsirta u. 12.
Telefon: +36 30/9793399
e-mail: kajdif@gmail.com

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

BAU DESIGN Kft.
2890 Tata, Akácfa u. 4.
Telefon: +36 30/9364131
e-mail: tervezes@bdsgn.hu

ATTOLJÓ KFT.
1065 Bp. Izabella utca 65.
Telefon: +36 20/3166578
e-mail: valek.viktor@gmail.com

PEST MEGYE

Szász Belsőépítész Kft.
2045 Törökbálint, Széles utca 17/a.
Telefon: +36 20/3797057
e-mail: szasz.janos@szaszbelsoepitesz.hu
www.chillouthome.hu

NORHAUS Kft.
2120 Dunakeszi, Nyereg köz 8.
Telefon: +36 20/4703869
e-mail: banyasz.peter71@gmail.com

Mester-Bau 2002. Kft.
6000 Kecskemét Kadafalva, Tövis utca 18.
Telefon: +36 30/5554880
e-mail: info@mesterbau.hu
www.mesterbau.hu

ArchiFORCE Építőipari Kft.
9200 Mosonmagyaróvár, Pacsirta u. 12.
Telefon: +36 30/9793399
e-mail: kajdif@gmail.com

PEST MEGYE / BUDAPEST 

Profi Kéz Kft.
2143 Kistarcsa, Vasút 11_13
Telefon: +36 20/2161275
e-mail: irodaprofikez@gmail.com
www.minosegipasszivhazak.com

SzeRaKo Csoport Építész Iroda 
1117 Budapest, Október 23 utca 25.
Telefon: +36 20/2166242
e-mail: info@szerako.hu
www.szerako.hu

ATTOLJÓ KFT.
1065 Bp. Izabella utca 65.
Telefon: +36 20/3166578
e-mail: valek.viktor@gmail.com

SOMOGY MEGYE

GÁÉV-2008 Kft.
7463 Magyaratád, Pázmány Péter tér 4.
Telefon: +36 70/4246602
e-mail: info@gaev.hu
www.gaev.hu

ATTOLJÓ KFT.
1065 Bp. Izabella utca 65.
Telefon: +36 20/3166578
e-mail: valek.viktor@gmail.com

TOLNA MEGYE

DS Mérnök-Kivitelező Kft.
7100 Szekszárd, Dűlő u. 1/A
Telefon: +36 20/9546902
e-mail: dskft.0225@gmail.com

VAS MEGYE

JÓZSA-ÉP Kft.
9682 Nyőgér, Petőfi Sándor u. 35.
Telefon: +36 70/3154529
e-mail: info@jozsa-ep.hu
www.jozsaep.hu

Gábor és Gábor Építőmester Kft.
9500 Celldömölk, Kiscelli köz 2. 3. em. 15
Telefon: +36 70/9408730
e-mail: kissgabi197409@gmail.com

VESZPRÉM MEGYE

Kőműves Norbi Bau Kft.
8191 Öskü, Rózsa u. 35.
Telefon: +36 30/4508529
e-mail: potinorbi@freemail.hu

ATTOLJÓ KFT.
1065 Bp. Izabella utca 65.
Telefon: +36 20/3166578
e-mail: valek.viktor@gmail.com

ZALA MEGYE

Homeland Kft.
8200 Zalaegerszeg, Besenyő u. 32/A
Telefon: +36 92/511086
e-mail: homeland@homeland.hu
www.homeland.hu

Hungaro Construct Group Kft.
8900 Zalaegerszeg, Iskola köz fsz. 4.
Telefon: +36 30/8448692
e-mail: hcg@hungaroconstruct.com