A legkényelmesebb építkezés

Minden embernek alapvető célja, hogy biztonságban és kényelemben éljen, nevelje a gyerekeit, azzal a meggyőződéssel, hogy a családi ház, melybe olyan sok időt, energiát és pénzt fektetett, minden szempontból a legjobb befektetés volt.

Kétféle embertípus létezik, ha építkezésről van szó: az egyik szeret mindent maga intézni, szaladgálni a beszerzendő anyagok után, vásárolni, intézkedni, nyüzsögni. És vannak azok, akik a legszívesebben a kész kulcsot vennék csak át, és ha lehet, hagyják őt békén az apró-cseprő részletekkel.

A Xella Magyarország Kft. egyik szolgáltatása pont ezen magánszemélyeket célozza meg.

Az Ytong Kész Ház program immár 15 éve indult, mely kifejezetten a leendő családi ház építőinek készült. A magunk részéről már a kezdetektől fogva szeretnénk segítséget nyújtani, hogy új otthonának megteremtése minél kevesebb fejtörést okozzon. A tervezéstől a családi ház megépítéséig az Ytong Kész-Ház Partnerek jelentik a rendszer gerincét.  Olyan szakemberek, akiknek a legfontosabb a minőség, a gyorsaság, a megbízhatóság, valamint a ház lakóinak biztonsága. Az Ytong Kész-Ház Partnerein keresztül komplex, az építés teljes folyamatát lefedő rendszert kínál. A kijelölt partnerek a tervezést, a kivitelezést, építőanyagok beszerzését, az építkezés bonyolítását, fogják össze, kezelik a helyi adottságnak és az építtetői igényeknek megfelelően.

Ahhoz, hogy az építtetői elgondolások testet öltsenek, először építészeti tervekre van szükség. Az építtető, amennyiben csak elképzelésekkel rendelkezik, a többféle házakat tartalmazó mintaterv katalógusból a legújabb energetikai előírásoknak megfelelő, környezetbarát, és gyorsan kivitelezhető családi házaink közül választhat. A különféle típustervek megkönnyítik a döntést, a megfelelő megoldást illetően. A tervek sokrétűek, a tetszetős architektúra mellett változatos igények kielégítésére is alkalmasak. Az épület külsőjén túl, egyaránt fontos a helyiségek jó beosztása, mert ez teszi lehetővé, hogy a család a leendő új otthonában jól érezze magát. Továbbá lehetőség nyílik az építési mód megválasztására is, mert a családi házak készülhet hagyományos szerkezettel téglából, vagy már hazánkban is elérhető nagy elemes vasalt építési rendszerből, mellyel akár pár nap leforgása alatt elkészíthető az épület határoló szerkezetei, a födém és akár a tető is.

Az építésszel együtt kell gondolkodni és dolgozni, mert csak így tud a megrendelő a személyes igényeinek leginkább megfelelő házat kialakíttatani magának. Az átgondolt tervezés és kalkuláció mindenek előtt azért is fontos, mert utólag sokkal nehezebb és problémásabb változtatni az épületen, a módosítások miatt növekednek a költségek és emelkedik az építkezésre fordított idő. A magánépíttető által kiválasztott mintatervet partnereink az adott helyszínre adaptálják, vagy szükség esetén áttervezik.

A Kész Ház program az egész országban kijelölt partneri hálózaton keresztül működik, így a legközelebb eső Ytong Kész-Ház Partnerrel közösen valósulhat meg a házépítéssel kapcsolatos elképzelés.

 

2020-ra nyilvánvalóvá vált, hogy az építési piacnak szüksége van olyan megoldásokra, melyek alacsony élőmunkaigényükkel, gyors építést lehetővé tevő megoldásaikkal jelentősen képesek növelni a hatékonyságot. Erre a piaci igényre ad választ a Xella Magyarország Kft. nagyelemes komplett építési rendszere, melyet most a családi házas piac szereplői számára is elérhetővé teszünk.

Miért hatékony?

  Akár 2 nap alatt megépíthető fal és azonnal terhelhető hőszigetelt födém szerkezet
  Minősített, országos értékesítő és kivitelezői hálózat
  Egyrétegű szerkezeti megoldás, ellenőrzött csomóponti kialakításokkal
  Közvetlen gyártói támogatás
  Típustervek választása esetén a tervek díjazás nélkül átadásra kerülnek, csak a tervek adaptációját kell elvégeztetni
  Egyedi tervek esetében 3-5 munkanapon belül előzetes ajánlat adása
  Az előregyártásból fakadóan a megvalósuló műszaki színvonal megegyezik a deklarált értékekkel, gyakorlatilag nincs kivitelezési hibából fakadó teljesítménycsökkenés

A program menete
1.) Ajánlatkérés, két féle módon történhet

Közvetlenül

  Típusterv: az előre beárazott ajánlat adása az építés helyét tekintve kompetens mérnöktanácsadó által.

  Egyedi terv: a beérkezett tervet 3 munkanapon belül a mérnökkollégák feldolgozzák és a mennyiségek alapján előzetes ajánlat kerül kiadásra a kompetens mérnöktanácsadó által.

Ytong Kész-Ház Partneren keresztül

  Típusterv: a partneri megállapodás keretében átadásra kerülnek a konszignált tervek, melyeket szükség szerint módosítunk, amennyiben ilyen igény jelentkezik. Előzetes árajánlatot készül.

  Egyedi terv: 5 munkanapon belül feldolgozás, elemlista megküldése. Előzetes árajánlatot készül.

Ajánlat adáshoz CAD tervek szükségesek, illetve az ajánlatkérő lap pontos kitöltése!

2.) Ajánlat adása

Minden esetben a területileg illetékes Xella mérnöktanácsadó kolléga személyre szabott ajánlatot készít.

  Az ajánlat un. előzetes ajánlat, ami azt jelenti, hogy ez alapján megrendelt projekt végleges változatában lehetnek kisebb változások, amennyiben a gyártási konszignáció ezt indokolja.

  A gyártási és előzetes ajánlati konszignációk közötti esetleges eltérések nem érintik az előzetes ajánlatban szereplő ajánlati árat.

  Az előzetes ajánlat kialakítása során – amennyiben indokolt – javaslatokat teszünk a technológia sajátosságait figyelembe vevő költségracionalizálásra.

  A szükséges egyeztetéseket a konszignációt készítő mérnökkolléga illetve a területileg illetékes mérnöktanácsadó végzi.

3.) Megrendelés

Az előzetes ajánlat elfogadását követően a megrendelés előtt végleges ajánlat készül 10 munkanapon belül. A végleges ajánlat tartalmazza:

  pontos elemlistát

  tervezett szállítási időt, amennyiben a megrendelés a végleges ajánlatot követő 3 munkanapon belül megtörténik                        

A megrendelő (legyen magánszemély, vagy Ytong Kész-Ház Partner) a nyomtatvány aláírásával rendeli meg a termékeket, ezt követően a feltüntetett terméklistán változtatni már nem lehet. Minden ilyen esetleges igény egyedi elbírálás alapján kezelhető, annak költsége a megrendelőt terheli. Megrendelést csak Ytong Kész-Ház Partnertől, illetve szerződött Stratégiai Xella Kereskedelmi Partnertől tudunk fogadni. A fizetési feltéteket a megkötött megállapodások foglalják magukba.

A megrendelést követően, egy tételes elemkiosztás készül, mely már tartalmazza a csomóponti mélységű egyeztetések eredményét.
Ez a kiosztás egyben alapjául szolgál a helyszíni beépítési eljárásnak is.

4.) Szállítás

  A megrendelésen visszaigazolt szállítási határidő alapján történik a termékek gyártása.

  A tételes, szállítmányokra bontott, beépítési ütemnek megfelelő szállítmányozási konszignációt a tervezett beépítési sorrend segítségével adjuk meg.

  A szállítmányok tervezett fogadási idejéről – amennyiben az eltér a megrendelésen szereplő dátumtól – 10 munkanappal előtte kell rendelkeznie a megrendelőnek.

A termékek nyerges kamionnal kerülnek szállításra, a megrendelőnek kell gondoskodnia a megrendelésen feltüntetett feltételek biztosításáról.

5.) Építés

  A termékek beépítéséhez a Xella Magyarország Kft. helyszíni támogatást is nyújt.

  Minden építéshez kapcsolódóan az illetékes Partnerrel meghatározásra kerül egy beépítési konszignáció, mely tartalmazza a pozíciók meghatározását, és javasolt építési sorrendet.

  A termékek szakszerű beépítéséhez a vállalat biztosítja a megfogó elemeket/himbákat, melyek használatát bemutatja, a helyszíni támogatást nyújtó Bemutatókőműves vagy Mérnöktanácsadó által.

  Ytong Kész-Ház Partnerek esetében ez a bemutató, oktatás az első alkalommal történik, utána a Partnerek, illetve azok munkavállalói önállóan végzik a munkát a rendelkezésre bocsátott dokumentációk alapján.

Ytong Kész-Ház Partnerek

Az alábbiakban találja Kész-Ház Partnereink listáját megyékre bontva:

BÁCS-KISKUN MEGYE

Mester-Bau 2002. Kft.
6000 Kecskemét Kadafalva, Tövis utca 18.
Telefon: +36 30/5554880
e-mail: info@mesterbau.hu
www.mesterbau.hu

BARANYA MEGYE

ZONOJA-Bau Kft
1097 Budapest, Tóth Kálmán 33. 1 em. 9
Telefon: +36 20/3871020
e-mail: zonoja.bau@gmail.com

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

Rási-Bau Bt.
3700 Kazincbarcika, Móricz Zsigmond tér 3. 2.em 3.
Telefon: +36 30/5556265
e-mail: rasipeti81@gmail.com

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE

Főépszak 2010 Kft.
6729 Szeged, Óbébai utca 6.
Telefon: +36 30/9381570
e-mail: gemtop@t-online.hu

FEJÉR MEGYE

ICF Alba Bau Kft.
8000 Székesfehérvár, Budai út 14.
Telefon: +36 20/3987299
e-mail: icfalbabaukft@gmail.com

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

SM Építész Kft.
9200 Mosonmagyaróvár, Bástya u. 37.
Telefon: +36 20/9326273
e-mail: info@smepitesz.hu
www.smepitesz.hu

Trigon Construct Kft.
9026 Győr, Kagyló u. 21. fsz. 1
Telefon: +36 20/4256664
e-mail: nyari.zoltan1002@gmail.com
www.trigonconstruct.hu

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

WH 78 Kft.
4220 Hajdúböszörmény, Temető tér 33.
Telefon: +36 70/3941093
e-mail: wh78kft@gmail.com
www.fehergeneral.hu

HEVES, NÓGRÁD, Jász-Nagykun-Szolnok MEGYE

ArchiFORCE Építőipari Kft.
9200 Mosonmagyaróvár, Pacsirta u. 12.
Telefon: +36 30/9793399
e-mail: kajdif@gmail.com

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

BAU DESIGN Kft.
2890 Tata, Akácfa u. 4.
Telefon: +36 30/9364131
e-mail: tervezes@bdsgn.hu

PEST MEGYE

Szász Belsőépítész Kft.
2045 Törökbálint, Széles utca 17/a.
Telefon: +36 20/3797057
e-mail: szasz.janos@szaszbelsoepitesz.hu
www.chillouthome.hu

NORHAUS Kft.
2120 Dunakeszi, Nyereg köz 8.
Telefon: +36 20/4703869
e-mail: banyasz.peter71@gmail.com

Mester-Bau 2002. Kft.
6000 Kecskemét Kadafalva, Tövis utca 18.
Telefon: +36 30/5554880
e-mail: info@mesterbau.hu
www.mesterbau.hu

ArchiFORCE Építőipari Kft.
9200 Mosonmagyaróvár, Pacsirta u. 12.
Telefon: +36 30/9793399
e-mail: kajdif@gmail.com

PEST MEGYE / BUDAPEST 

Profi Kéz Kft.
2143 Kistarcsa, Vasút 11_13
Telefon: +36 20/2161275
e-mail: irodaprofikez@gmail.com
www.minosegipasszivhazak.com

Szerako Kft.
1117 Budapest, Október 23 utca 25.
Telefon: +36 20/2166242
e-mail: info@szerako.hu
www.szerako.hu

SOMOGY MEGYE

GÁÉV-2008 Kft.
7463 Magyaratád, Pázmány Péter tér 4.
Telefon: +36 70/4246602
e-mail: info@gaev.hu
www.gaev.hu

TOLNA MEGYE

DS Mérnök-Kivitelező Kft.
7100 Szekszárd, Dűlő u. 1/A
Telefon: +36 20/9546902
e-mail: dskft.0225@gmail.com

VAS MEGYE

JÓZSA-ÉP Kft.
9682 Nyőgér, Petőfi Sándor u. 35.
Telefon: +36 70/3154529
e-mail: info@jozsa-ep.hu
www.jozsaep.hu

Gábor és Gábor Építőmester Kft.
9500 Celldömölk, Kiscelli köz 2. 3. em. 15
Telefon: +36 70/9408730
e-mail: kissgabi197409@gmail.com

VESZPRÉM MEGYE

Kőműves Norbi Bau Kft.
8191 Öskü, Rózsa u. 35.
Telefon: +36 30/4508529
e-mail: potinorbi@freemail.hu

ZALA MEGYE

Homeland Kft.
8200 Zalaegerszeg, Besenyő u. 32/A
Telefon: +36 92/511086
e-mail: homeland@homeland.hu
www.homeland.hu

Hungaro Construct Group Kft.
8900 Zalaegerszeg, Iskola köz fsz. 4.
Telefon: +36 30/8448692
e-mail: hcg@hungaroconstruct.com