Hívjon minket!

06 80 69 69 00

Munkanapokon 8-16 óráig

Szaktanácsadás

Szánj ránk 5 percet, és kollégáink megspórolják neked a többszörösét. Általános illetve szakmai kérdésekben egyaránt szívesen segítünk. Sőt, a fórumfelületen mások kérdéseire adott válaszainkat is megismerheted. Fontos, hogy munkatársaink nem csupán konkrét kivitelezések esetén nyújtanak széleskörű szaktanácsadást, hanem építkezés előtt álló, a falazóanyag kiválasztásában bizonytalan érdeklődők számára is.
 • Beruházási kérdések - energiahatékonyság, környezetvédelem, hosszútávú fenntarthatóság stb.
 • Terméktulajdonságok és előnyök ismertetése
 • Tervezési kérdések - hőtechnika, statika, akusztika stb.
 • Kivitelezési kérdések - beépítés, anyagfelhasználás stb.
 • Értékesítési kérdések - ár, márkakereskedői hálózat stb.
 • Felújítás, átalakítás, dekoráció

szaktanacsadas1

Aki válaszol...

Örömmel várjuk kérdéseidet…

 • az ingyenesen hívható információs vonalunkon 06 80 69 69 00. Zöld számunk reggel 8-tól 16 óráig hívható.
 • abban az esetben, ha ezen a rendelkezési időn túl szeretnéd felvenni a kapcsolatot cégünkkel, kérlek, írj a telefonszámhoz kapcsolódó email címünkre zoldszam@xella.com
 • vagy használd az oldalhoz tartozó kapcsolat felvételi űrlapot

tibor ujMárta Tibor

Építészmérnök

Építészmérnöki végzettségét az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán szerezte 1999-ben, azóta megszakítás nélkül szakmájában tevékenykedik. Építésvezetőként, majd projektvezetőként főként társasházak, lakóparkok kivitelezésénél jelentős szakmai tapasztalatra tett szert. 2010-től a Xella Magyarország Kft. alkalmazástechnikai vezetője, mely pozícióban rendelkezik a cég építési rendszereinek felhasználásával kapcsolatos összes műszaki ismerettel. Szakmai tanácsot ad, műszaki segítséget nyújt többek között építész tervezőknek, kivitelezőknek, magánszemélyeknek, annak érdekében, hogy a Xella által forgalmazott termékekből kiváló minőségű, hosszútávon is jól működő szerkezetek épülhessenek meg.

6 hozzászólás

 • Gáborvölgyi Lajos

  vakolat

  Mi a minimális vakolat vastagság YTONG falszerkezeten?
  • Fehér Alíz

   vakolat

   Kedves Lajos!
   Ez attól függ, hogy milyen típusú vakolat készül.
   Ytong falazatok felületképzéséhez az alábbi vakolattípusok alkalmazhatók:
   • mész-cement kötőanyagú (lehetőleg előkevert) vakolatok:  ilyen például az Ytong zsákos előkevert vakolat, mely esetén a minimális vakolat vastagság beltérben 1 cm., kültéren 1,5 cm.  Egyéb készvakolat alkalmazása esetén a bedolgozási technológia meghatározásánál a gyártó előírásait kell követni.
   • gipsz kötőanyagú előkevert vékonyvakolatok: ezen vakolatok minimális vastagsága 5-6 mm, természetesen ezen vakolatok esetében is be kell tartani a gyártó által megadott technológiai előírásokat. Továbbá vékonyvakolatok alkalmazása esetén javasolt a teljes felületű üvegszövet háló erősítés elhelyezése a vakolatban.
 • Molnár István

  kérdés

  Üdvözlöm Alíz! 
  A fürdőszobámat átalakítottam és a zuhanyozófülke falait Ytong 10-es falból készítette a Mester. A Mester elmondása szerint
  a zuhanyozó Ytong falát nem kell vakolni, egyből csempézhetőek. A csempe alatti vízszigetelésre, azért szükség van szerintem. Szeretném állásfoglalását kérni ebben a kérdésben, hogy most akkor kell vízszigetelés, vagy sem. 
  Üdv. Molnár István
  • Fehér Alíz

   kérdés

   Kedves István!
   A Mesterének valóban igaza van, az Ytong falazatot valóban nem szükséges levakolni csempézés előtt, azonban más falszerkezetekhez hasonlóan Ytong falazat esetén is javasolt a falazatot ellátni valamilyen kenhető vízszigeteléssel.
 • Tóth Mária

  áthidalás

  Tisztelt Tanácsadók!
  Az építendő házunknál különböző méretű nyílászárók vannak. 90-100-150-200 szélesek. 
  A honlapjukat nézve többféle típusú áthidalójuk van. Melyiket ajánlják?
  Illetve a garázsajtó 3,00 m széles lesz, oda milyen áthidaló rakható?
  • Fehér Alíz

   áthidalás

   Kedves Mária!
   Válaszfalak esetében a Peá elemmagas áthidalókat ajánljuk, melyek a válaszfal szélességében (10, 12,5 és 15 cm) kaphatók. Teherhordó falakban 150 cm fesztávig mind a Peá elemmagas mind a Ptá teherhordó áthidalók, 150 cm felett a Ptá áthidalók alkalmazását ajánljuk. 
   A garázsajtó áthidalását a Pu zsaluelemeink használatával lehet a leghatékonyabban megoldani.

Kérdésed nem találtad meg a fórumon? Sebaj, kattints ide, hátha itt megvan…

Ytong GYIK  
Silka GYIK
Multipor GYIK

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Adatvédelmi szabályzat Engedélyezem Nem engedélyezem